Drommel uit vertrekwens, Jans rekent op nieuwe spelers

Drommel uit vertrekwens, Jans rekent op nieuwe spelers

6 juli 2020 – FC Twente-keeper Joël Drommel staat open voor een vertrek in de komende zomer. De doelman heeft nog een doorlopend contract in Enschede, maar staat wel open voor een nieuw avontuur. "Iets zegt me dat een nieuwe uitdaging of nieuwe stap prima past."Dat vertelt hij tegenover FOX Sports. "Ik ben nu 23 jaar, heb hier zes jaar gezeten. Als er iets moois komt, waarom niet?", vraagt de doelman zich hardop af. "Ik heb hier mooie jaren gehad, minder mooie jaren." De keeper geeft aan een nieuwe stap meer dan te zien zitten, maar zou nog een jaar FC Twente ook zeker geen ramp vinden. "Als ik nog een jaar moet blijven, ga met plezier nog een jaar hier spelen."

Club Brugge, Hertha BSC, Union Berlin, FC Augsburg en VfB Stuttgart werden onder andere genoemd als potentiële clubs voor Drommel in het recente verleden. De doelman moet zo'n anderhalf tot drie miljoen euro kosten, mede omdat hij nog een doorlopend contract heeft van één jaar, met de cluboptie voor nog een extra seizoen.

Lees ook: Streuer: "Ik ga er vanuit dat Drommel blijft, want hij gaat echt niet zomaar weg"

Jans verwacht nieuwe spelers
Waar Drommel zijn vertrekwens juist uit, verwacht trainer Ron Jans voor eind juli een flink aantal nieuwe spelers voor FC Twente. Naar verluidt moeten er twee handen vol spelers worden aangetrokken voor de start van de Eredivisie. "Op 27 juli denk ik dat we nieuwe spelers hebben, maar ook dan zullen we nog niet compleet zijn", verwacht de oefenmeester, die vanwege het beperkte budget wel rekent op een flink aantal huurlingen.

Op de geruchten die de ronde doen in Enschede, gaat Jans niet in. "Ik lees zoveel namen over FC Twente en soms klopt het wel dat we bijvoorbeeld interesse hebben in een speler, dat we hem kennen. Anderen klopt helemaal niets van", aldus de oefenmeester.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020