Niet Schreuder, maar Thioune moet HSV uit slop trekken

6 juli 2020, 16:18

Alfred Schreuder wordt niet de nieuwe trainer van Hamburger SV. De Duitse grootmacht die dit seizoen niet promoveerde naar de Bundesliga heeft Daniel Thioune maandag officieel gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer. De 45-jarige oefenmeester komt over van competitiegenoot VfL Osnabrück, te meer omdat hij al ervaring heeft op het tweede niveau van Duitsland.

Dat heeft HSV bekend gemaakt. Het contract van coach Dieter Hecking, die niet promoveerde met HSV, werd niet verlengd. HSV stevende afgelopen seizoen lang af op promotie en had lange tijd alles in eigen hand, maar eindigde uiteindelijk als vierde en greep zodoende overal naast. In de slotfase van het seizoen verloor HSV veel punten, met als dieptepunt de 1-5 nederlaag tegen SV Sandhausen op de laatste dag. Als HSV in die wedstrijd een punt had gepakt, was dat al genoeg geweest om de play-offs te halen.

Schreuder was volgens het Duitse Bild een van de kandidaten om HSV terug te brengen naar de Bundesliga. De Nederlandse coach ging vlak voor het einde van de Bundesliga weg bij 1899 Hoffenheim, vanwege een verschil van inzicht. De prestaties waren echter prima en de club plaatste zich uiteindelijk zonder Schreuder rechtstreeks voor de Europa League.

Lees ookSchreuder: "Het liefste ga ik elders door als hoofdtrainer"

Thioune promoveerde vorig seizoen met Osnabrück naar de 2. Bundesliga, waarin hij dit jaar dertiende werd en simpel handhaafde. Hij werd gekozen tot manager van het seizoen afgelopen jaar op het derde niveau van Duitsland. VfL Osnabrück was zijn eerste club als hoofdcoach. Bij Hamburger SV treft hij komend seizoen de geblesseerd Rick van Drongelen in de selectie: Timo Letschert is per 1 juli transfervrij vertrokken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen