United legt geherwaardeerde Matic vast tot en met 2023

United legt geherwaardeerde Matic vast tot en met 2023

6 juli 2020 – Manchester United heeft het aflopende contract van Nemanja Matic (31) op de valreep alsnog verlengd. De middenvelder was aan het begin van dit seizoen zeker geen vaste waarde, maar is inmiddels een belangrijke kracht onder Ole Gunnar Solskjær, die hem met deze nieuwe verbintenis dus voor de club kan behouden.Dat heeft United bekend gemaakt op het clubkanaal. Sinds de komst van Bruno Fernandes in de winterstop is de rol van Matic, die weer verdedigender is gaan spelen, opgebloeid. Samen met Paul Pogba en de Portugees maakte hij indruk op het middenveld bij United, dat sinds de herstart een uitstekende indruk maakt in de Premier League.

Eind vorig kalenderjaar voerde Matic de druk op richting Solskjær en gaf aan niet happy te zijn met de Noorse coach. Ook kampte hij met diverse blessures, wat hij in 2020 achter zich heeft gelaten. Mede daardoor is zijn rol weer een stuk groter geworden en tekent hij derhalve bij in Manchester.

De oud-speler van Vitesse kwam eerder uit van Chelsea, Benfica en Kosice. In 2017 betaalde Manchester United ruim veertig miljoen euro om hem naar Old Trafford te halen. "Dit is een prachtig team om deel van uit te maken", toonde Matic zich blij met zijn nieuwe contract.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 4 augustus 2020

  2. maandag 3 augustus 2020