Van Dongen: "Verbaast me dat men van boycot zo stond te kijken"

Van Dongen: "Verbaast me dat men van boycot zo stond te kijken"

6 juli 2020 – Merel van Dongen staat nog altijd volledig achter de boycot van het tv-programma Veronica Inside. De voetbaltalkshow ging als een rel door het land na een vermeend racistische grap van Johan Derksen. Hoewel er een uitzending later veel aandacht was voor het racismeprobleem en het werd besproken, blijft de Leeuwin achter de boycot staan.Dat vertelt ze tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik mis van beide kanten het inlevingsvermogen. Het zou fijn zijn als we wat beter naar elkaar gaan luisteren", stelt ze. "Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Ik begrijp de kritiek op onze boycot. Daar heb ik ook naar geluisterd, maar als je continu groepen mensen kwetst, dan komt er een moment dat mensen daar klaar mee zijn en de handen van je af trekken. Het verbaast me dat men daar zo van stond te kijken."

Lees ookOranje boycot interviews Veronica Inside na uitspraken Derksen

Volgens de verdedigster, die recentelijk een fraaie transfer maakte naar Atlético Madrid, mogen de heren van Veronica Inside alles blijven roepen. "Maar ik doe daar als international niet meer aan mee. Niets meer, niets minder. Dat is ook mijn goed recht. Ik sta nog steeds honderd procent achter de boycot", verduidelijkt Van Dongen.

"Het staat zo ver af van de normen en waarden waar wij als Nederlands elftal voor staan. Het kost niets om aardig te zijn tegen elkaar. Luister, van mij hoeft op televisie echt niet iedereen politiek correct te zijn. Maar ik mis wél het inlevingsvermogen op sommige momenten. Het is een huiskamersfeer, maar wel eentje met de impact van een verkiezingsdebat. Dat vergeet men wel eens", vindt Van Dongen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 4 augustus 2020

  2. maandag 3 augustus 2020