Drost blij met PEC Zwolle: "Ik ben gebrand op eerherstel"

Drost blij met PEC Zwolle: "Ik ben gebrand op eerherstel"

6 juli 2020 – Jesper Drost is vastbesloten om bij PEC Zwolle te laten zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is. Zijn periodes bij FC Groningen en Heracles Almelo verliepen niet zoals gewenst en dus keerde hij ondanks andere aanbiedingen recentelijk terug in Zwolle. "De vertrouwde omgeving moet me helpen om te laten zien dat ik het voetballen niet verleerd ben."Dat vertelt hij tegenover De Stentor. "Ik ben gebrand op eerherstel. Ik denk dat ik daarvoor het best bij de club kan zijn waar ik al dertien jaar heb gezeten", stelt de inmiddels 27-jarige voetballer, die meerdere opties had, maar uiteindelijk koos voor een prestatiecontract bij PEC Zwolle. "De club kwam met die wens en ik snap dat."

Dat was mede omdat hij het afgelopen seizoen een zware knieblessure had. "Ik ben volledig hersteld van mijn meniscusoperatie en voel me nu 100 procent fit", stelt hij echter. "Waarom ik de lijn van PEC niet heb doorgetrokken, vind ik lastig te verklaren. Als je telkens op de bank belandt, kun je je moeilijk laten zien. Ik heb daar wel eens een stukje vertrouwen gemist, maar het heeft ook vooral aan mezelf gelegen natuurlijk."

Heracles Almelo had Drost er ook graag bij willen houden voor komend seizoen. "In mijn eerste jaar bij Heracles heb ik een aantal redelijk goede wedstrijden gespeeld. Maar ik heb dat seizoen ook twee keer rood gepakt. Dom. Eigen schuld ook. Dan viel ik weer buiten het team." Bij PEC Zwolle is hij uit op revanche, onder andere op zichzelf.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020