Fortuna Sittard haalt Cox voor drie jaar blijvend binnen

Fortuna Sittard haalt Cox voor drie jaar blijvend binnen

6 juli 2020 – Fortuna Sittard kan de komende seizoenen nog een beroep doen op George Cox (22). De linksback werd het afgelopen jaar gehuurd van Brighton & Hove Albion, maar is nu blijvend overgenomen van de Engelse Premier League-club. Met een driejarig contract spreekt de club bovendien veel vertrouwen uit in Cox.Dat maakt Fortuna bekend op het clubkanaal. "George heeft afgelopen seizoen een goede ontwikkeling doorgemaakt en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij nog veel meer stappen kan maken bij ons", stelt technisch manager Sjors Ultee. "Dat vertrouwen hebben we ook meteen na het seizoen uitgesproken door de optie te lichten. We zijn blij dat George nu definitief is vastgelegd."

De Engelsman is zelf ook blij langer bij Fortuna Sittard te blijven. "Ik heb het in het afgelopen seizoen enorm naar mijn zin gehad bij Fortuna Sittard. Het voelt vertrouwd en ik ben blij dat ik me hier verder kan ontwikkelen als speler. Ik kijk uit naar de jaren die volgen", aldus Cox, voor wie naar verluidt zo'n 50.000 euro wordt betaald. 

De verdediger was afgelopen seizoen een vaste kracht en miste slechts één duel vanwege een rode kaart tegen FC Emmen. In het laatste duel voor de coronastop maakte hij tegen PEC Zwolle zijn eerste en vooralsnog enige doelpunt namens de Limburgers, die eerder Roel Janssen al haalden voor de achterhoede.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020

  3. woensdag 5 augustus 2020