Hamer: "Voetbalwereld is gebaseerd op toeval en geluk hebben"

Hamer: "Voetbalwereld is gebaseerd op toeval en geluk hebben"

6 juli 2020 – Gustavo Hamer rondde recentelijk zijn fraaie transfer naar Convertry City af. PEC Zwolle houdt zo'n anderhalf miljoen euro over aan de overgang, die in de ogen van de middenvelder de verdienste is van zelf hard werken. En het moet erg meezitten in je loopbaan, merkte hij. "Er komt echt heel veel geluk bij kijken, daar ben ik wel achter."Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad onder andere over zijn periode bij Feyenoord, waar hij nooit een echte kans kreeg. Tijdens zijn verhuurperiode bij FC Dordrecht bleef het vooral stil. "Assistent-trainer Jean-Paul van Gastel belde één keer om te vragen hoe het met mij ging. Verder hoorde ik nooit iets van Feyenoord", vertelt Hamer, die had afgesproken daarna een kans te krijgen in De Kuip, ondanks dat hij geen ervaring had op het hoogste niveau. "Wat denk je? Na een jaar Eerste Divisie was de conclusie dat ik nog ervaring miste op het hoogste niveau."

Lees ookPEC raakt Hamer definitief kwijt aan Coventry City

Pas bij PEC Zwolle kreeg Hamer de feedback waar hij zo aan toe was. "Jaap Stam kwam en hij was wél duidelijk. Hij vertelde dat Ouasim Bouy op mijn positie speelde, maar hij gaf ook aan wat er beter moest en dat ik mijn kans zou krijgen als ik ermee aan de slag ging. En dat gebeurde ook. Het was eigenlijk voor het eerst dat ik duidelijk hoorde wat ik moest doen om te kunnen doorbreken."

Dat lukt uiteindelijk met succes, want Hamer veroverde een basisplaats bij PEC Zwolle en speelde zich in de kijker van Coventry City. Ondanks de coronacrisis werd de transfer afgerond. "Heel veel in de voetbalwereld is gebaseerd op toeval, een kwestie van geluk hebben", denkt Hamer, die uitkijkt naar zijn nieuwe avontuur. "Manager Mark Robins speelde zelf ooit voor Manchester United en hij wilde mij graag hebben. Hij schetste een duidelijk plan. Toen heb ik ja gezegd, zonder ooit in Coventry te zijn geweest."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020