Bazoer duidelijk: "Dit moet mijn jaar worden"

Bazoer duidelijk: "Dit moet mijn jaar worden"

6 juli 2020 – Riechedly Bazoer (23) stelt dat komend seizoen zíjn jaar moet worden bij Vitesse. De oud-Ajacied was tot dusver nog niet echt succesvol in Arnhem, maar daarin moet verandering komen. "Ik heb nog een tweejarig contract bij Vitesse. Maar dit moet mijn jaar worden. Dat is voor mij wel helder."Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. De middenvelder wil afrekenen met het imago van een enfant terrible. "Ik wil overal een streep onder zetten", stelt hij. "Ik ben getergd. Ik heb afgelopen seizoen ook mooie dingen laten zien. Maar ik wil nu meer. Ik heb verder ook mijn dromen en doelen. Ik wil weer terug naar een hoog niveau."

Daarbij is Bazoer vooral bezig met zichzelf en zijn eigen rol in de selectie van Vitesse. "Ik moet eerst maar eens een plek in het team verwerven", beseft Bazoer zich terdege. "Ik wil mijn verantwoordelijkheid ook zeker nemen. Ik loop al lang mee. Ik heb ook al veel profwedstrijden gespeeld. Maar allereerst vecht ik voor mijn plek. Dat is profvoetbal. Eerst moet ik er zelf staan."

Bazoer staat sinds de winter van 2019 onder contract bij Vitesse, voor wie hij in anderhalf seizoen 25 wedstrijden speelde, waarin hij driemaal scoorde en twee assists gaf. Door meerdere relletjes en akkefietjes was hij tot dusver zelden onbetwist basisspeler, maar daarin moet onder trainer Thomas Letsch verandering komen. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020