Van Hanegem: 'KNVB heeft AZ behoorlijk onbeschoft berecht'

Van Hanegem: 'KNVB heeft AZ behoorlijk onbeschoft berecht'

6 juli 2020 – Hoewel de hele zaak inmiddels een gelopen koers lijkt, stelt Willem van Hanegem de boosheid van AZ goed te begrijpen over de afwikkeling van de Eredivisie. Vooral het feit dat de Alkmaarders nooit een reactie hebben gekregen van de KNVB, vindt De Kromme gek. Hij vindt de werkwijze van de Nederlandse voetbalbond 'behoorlijk onbeschoft'.Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. 'In Nederland spelen we de bekerfinale niet meer, zelfs niet meer als het straks wel weer zou kunnen. Die finale was één van de vijf punten waar AZ al begin april voor aanklopte bij de KNVB. De club had heldere voorstellen, maar vanuit Zeist kwam er nooit een reactie', frist Van Hanegem het geheugen op.

Lees ook: Slot legt UEFA-verzoek van AZ uit en hoopt nog op CL-ticket

'Dat vind ik, los van het feit of je het nou eens bent met die punten of niet, behoorlijk onbeschoft. AZ, gewoon medekoploper in de Eredivisie, werd totaal genegeerd door Eric Gudde. En toen de club vervolgens naar de UEFA stapte om voor zichzelf op te komen, was Gudde verbaasd dat hij niet was ingeseind', aldus De Kromme, die vindt dat AZ een punt had over de inhaalwedstrijden AZ – Feyenoord en FC Utrecht – Ajax, die gespeeld moesten worden. 

'En dat onderling resultaat voor doelsaldo hoort te gaan, dat moet nog blijken. Maar de KNVB bleef stil en dan zoek je het hogerop. Het nadeel voor AZ is dat iedereen het inmiddels een gepasseerd station lijkt te vinden.' Bij AZ gloort nog de hoop dat de beslissing van de KNVB tot en met 3 augustus (het moment dat de Europese tickets moeten worden ingediend bij de UEFA) teruggedraaid zou kunnen worden, maar Gudde liet eerder al weten dat dát totaal niet aan de orde is.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020