Bartomeu stelt dat Messi 'zeker' blijft en uit boosheid over rol VAR

Bartomeu stelt dat Messi 'zeker' blijft en uit boosheid over rol VAR

6 juli 2020 – Lionel Messi sluit zijn loopbaan zeker af bij FC Barcelona. Dat stelt voorzitter Josep Maria Bartomeu althans over de kleine Argentijn, van wie juist gezegd wordt dat hij overweegt in de komende zomer te vertrekken, mede juist vanwege zijn slechte relatie met de preses. "Messi heeft ons uitgelegd dat hij zeker wil blijven, dus we gaan nog langer van hem genieten."Dat zijn de woorden van Bartomeu in de Spaanse pers. Daarmee sloot hij een zomerse transfer van Messi vrijwel zeker uit. "Hij heeft gezegd zijn loopbaan bij ons af te sluiten", aldus de voorzitter, die onderhandelt met de aanvaller over een nieuwe verbintenis. "Op de details ga ik niet in. We zijn momenteel gefocust op de competitie."

De 33-jarige Argentijn heeft bij Barcelona nog een verbintenis tot 2021. Barcelona en Messi waren in gesprek over een nieuw, tweejarig contract, maar het is zeer de vraag of die er wel gaat komen. Door de onrust in de club wil Messi mogelijk vertrekken en heeft daar in elk geval mee gedreigd. Hij is niet tevreden over de technische staf, het aankoopbeleid en de huidige prestaties. De soap zal daarom nog wel een vervolg krijgen. 

Lees ook: "Messi maakt zijn loopbaan af bij FC Barcelona, dat weet ik zeker"

Woede over de VAR
Verder ging Bartomeu in op de rol van de VAR, die in Spanje veel kritiek krijgt te verwerken sinds de herstart na de coronastop. Vooral uit de hoek van FC Barcelona wordt gezegd dat concurrent Real Madrid duidelijk bevoordeeld wordt. Trainer Zinadine Zidane werd 'heel erg moe' van de verhalen, maar Bartomeu is glashelder. "Na de lockdown zijn er veel wedstrijden geweest, waarin hetzelfde team werd bevoordeeld en veel andere teams ongelukkig waren", doelde hij op De Koninklijke.

Hoewel hij die niet bij naam noemde, is het duidelijk dat het daarover ging. "De VAR moet de scheidsrechter helpen, maar tijdens de wedstrijden heeft iedereen kunnen zien dat de VAR niet goed is gebruikt", uitte Bartomeu zijn boosheid. Toch moeten de Catalanen vooral zichzelf kwalijk nemen dat ze een forse achterstand hebben in de titelstrijd. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020