FC Barcelona legt critici het zwijgen op met show van vedettes

FC Barcelona legt critici het zwijgen op met show van vedettes

5 juli 2020 – Eindelijk heeft FC Barcelona zondag weer eens indruk gemaakt in La Liga. De dolende grootmacht speelde twee keer op rij gelijk, maar won zondagavond op uitstekende wijze met 1-4 bij Villarreal. Zonder Frenkie de Jong had de nummer twee van de ranglijst weinig moeite met de subtopper. De sterrenaanval met Lionel Messi, Luis Suarez en Antoine Griezmann nam de ploeg bij de hand.Na de teleurstellende remise tegen Atlético Madrid laaide de kritiek op Barcelona weer op. Voor Griezmann waren de druiven in die wedstrijd zuur, aangezien hij tegen zijn oude club in blessuretijd werd ingebracht. Zondag mocht hij het tegen Villarreal wel vanaf de eerste minuut laten zien, want hij vormde de aanval met Lionel Messi en Luis Suarez. De Fransman betaalde het vertrouwen terug.

Barcelona maakte in tegenstelling tot de laatste duels een frisse indruk en kwam al na drie minuten op voorsprong. Griezmann leek de bal uit een lage voorzet met de hak in het doel te werken, maar het werd een eigen goal omdat Pau Torres de bal beroerde in plaats van Griezmann. De goede start van Barcelona kreeg geen vervolg, omdat de thuisclub langszij kwam. Na een schot van Santi Cazorla schoot Gerard Moreno simpel de rebound binnen na een kwartiertje spelen.

Een tik voor Barcelona, dat daarna echter de bovenliggende partij werd. Zes minuten later was het alweer prijs voor de ploeg van coach Quique Setién. Op aangeven van Lionel Messi krulde Luis Suarez de bal schitterend met veel gevoel in de verre hoek: 1-2.  Door die goal, zijn 194e voor Barcelona, staat hij nu op gelijke hoogte met Laszlo Kubala derde op de topscorerslijst van de club. Die treffer was prachtig, maar het doelpunt van Griezmann dat kort voor rust viel was eigenlijk nog mooier. Na een hakje van Messi stifte Griezmann op weergaloze wijze de bal in de verre hoek. Het was zijn negende goal voor Barcelona en ongetwijfeld zijn mooiste voor de club.

Door die treffer liep Barcelona verder weg bij de nummer vijf van de ranglijst en was het duel eigenlijk beslist. Messi deed halverwege de tweede helft nog een duit in het zakje door op aangeven van Sergi Roberto de 1-4 in de lange hoek te tikken. Die goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel van Arturo Vidal. Later in het duel viel de verdiende 1-4 alsnog. Invaller Ansu Fati kwam vanaf de linkerkant naar binnen en schoot slim raak in de korte hoek. Het was het einde van een prima duel van Barcelona, dat eindelijk weer eens imponeerde na een moeizame reeks. Belangrijk voor de club is ook dat de aanval met de drie sterren vanavond eindelijk eens echt rendeerde.

De titel wordt desondanks een lastig verhaal voor Barcelona, dat met vier duels te gaan vier punten achterstand heeft op Real Madrid.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020