Napoli maakt het weer spannend met winst op Roma

Napoli maakt het weer spannend met winst op Roma

5 juli 2020 – Napoli heeft zondag gedaan wat het moest doen, namelijk winnen. De confrontatie met directe concurrent AS Roma, dat voor vandaag drie punten meer had, eindigde in een 2-1 zege voor de Napolitanen. De strijd om de Europa League-tickets ligt daardoor weer open.Beide ploegen zinspeelden vanavond op revanche. Napoli verloor midweeks namelijk van Atalanta Bergamo, terwijl Roma zelfs de laatste twee duels onderuit ging. Bij de bezoekers stond Justin Kluivert in de basis. Hij kon echter niet imponeren en werd in de tweede helft gewisseld. Toen hij naar de kant ging, stond het 1-1. De score werd na 55 minuten geopend door José Callejón, die een voorzet tegen de touwen werkte. Het antwoord van Roma kwam al vijf minuten later. Henrikh Mkhitaryan schoot raak uit een counter.

Kort daarna werd Kluivert gewisseld. Voor hem kwam Nicolò Zaniolo binnen de lijnen en dat was een mooi moment voor Roma, aangezien de middenvelder zijn eerste minuten maakte sinds 12 januari. Toen scheurde hij namelijk zijn kruisband in de Serie A. Roma slaagde er echter niet om de rentree van Zaniolo op te luisteren met een goed resultaat.

Dat kwam door de dadendrang van Lorenzo Insigne. De Napoli-aanvaller krulde de bal tien minuten voor tijd prachtig van grote afstand in de verre hoek. Die goal was de beslissing in het duel en brengt Napoli weer in punten gelijk met nummer vijf Roma. Die ploeg beschikt echter over een beter doelsaldo. Napoli staat op de zesde plaats nog wel voor AC Milan, dat twee punten minder heeft en zaterdag won bij Lazio. De vijfde plaats geeft recht op een Europa League-ticket, terwijl de zesde plaats Europa League-voorronde betekent.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020