Hoge pieken en diepe dalen: City verliest bij Southampton

Hoge pieken en diepe dalen: City verliest bij Southampton

5 juli 2020 – Wisselvalligheid blijft Manchester City parten spelen, ook nu het Premier League-seizoen langzaam maar zeker zijn einde nadert. Enkele dagen na de eclatante 4-0 overwinning op kampioen Liverpool verloor het team van Pep Guardiola met 1-0 bij Southampton. Gezien het spelbeeld was dat een wonder te noemen.Al vroeg in de wedstrijd hielp Manchester City zichzelf in de problemen. Na een kwartier verloor Oleksandr Zinchenko, die weer eens mocht starten, de bal knullig op het middenveld. Keeper Ederson stond ver voor zijn goal en Che Adams had dat gezien. De aanvaller probeerde het en schoot de bal knap over de Braziliaanse keeper heen en in het doel. Het was opmerkelijk genoeg pas zijn eerste goal van het seizoen.

Manchester City liep daardoor achter de feiten aan en slaagde er niet in om een bres te slaan in de defensie van de middenmoter. Er werden voldoende kansen gecreëerd en het balbezit was ver in het voordeel van City, maar de goal wilde maar niet vallen. Fernandinho was er nog het dichtstbij met een schot op de paal in de eerste helft. Ook Kevin De Bruyne kon als invaller de ploeg niet over het dode punt heen helpen.

Manchester City noteerde zodoende de derde uitzege op rij en staat op liefst 33 verliespunten in dit seizoen. Dat er na de ruime zege op Liverpool nu verloren werd bij Southampton, de slechtst presterende thuisploeg van de competitie, zegt veel over de wisselvalligheid van nummer twee City. Southampton is door de driepunter zeker van lijfsbehoud.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020