Koeman lyrisch over keuze Robben: "Geweldig voor FC Groningen"

Koeman lyrisch over keuze Robben: "Geweldig voor FC Groningen"

5 juli 2020 – Ronald Koeman kon een glimlach niet onderdrukken toen hij hoorde dat Arjen Robben zinspeelt op een comeback bij FC Groningen. Koeman koestert nog altijd warme gevoelens voor Groningen en gunt de club dan ook van harte dat Robben daar gaat terugkeren. Of Robben via Groningen weer in beeld kan komen bij Oranje, is volgens de bondscoach totaal niet aan de orde.Koeman schoof zondag aan bij NOS Studio Sport en ging daar in op de rentree van Robben op de Nederlandse velden. "Dat is geweldig voor FC Groningen, de club heeft dit nodig. Ze hebben moeilijke seizoenen achter de rug, er zat minder publiek op de tribunes, dus de terugkeer van Robben is geweldig. Laten we hopen dat-ie fit wordt en zijn niveau weer haalt, dat is afwachten", zei hij.

Opmerkelijk was dat Robben een comeback in Oranje vorige week niet direct wegwuifde. Staat Koeman open voor een terugkeer van Robben? "Nou, ten eerste heeft Arjen zélf aangegeven te stoppen bij Oranje. Ik ben naar München geweest voor een gesprek, voordat ik begon. Toen gaf hij aan dat hij zou gaan stoppen. Als dat niet verandert, kan ik hem ook niet oproepen. Hij heeft het zelf al goed aangegeven: we moeten het allemaal aankijken, dus het heeft weinig zin om hier allerlei prognoses op los te laten."

Sneijder
In navolging van Robben werd ook bekend dat Wesley Sneijder ook aan een comeback denkt, bij FC Utrecht. Of hij daar echt voor wil gaan, is nog niet duidelijk. Koeman heeft zijn twijfels of het überhaupt een goed idee is. "Het is moeilijk, als je er een jaar uit bent geweest. En in het geval van Wesley is dat zelfs nog langer. Dus een rentree van hem? Ik geloof het niet, ik zie het niet gebeuren."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020