Weghorst genoemd bij Arsenal: "Kan het me voorstellen"

5 juli 2020, 18:44

Vrijdag kwam het gerucht naar buiten dat Arsenal zijn oog heeft laten vallen op Wout Weghorst. De spits is sterk bezig bij VfL Wolfsburg en heeft zich naar verluidt in de belangstelling van de Engelse club gespeeld. Andries Jonker zou het geen vreemde transfer vinden.

Bij Bureau Sport liet Weghorst vrijdag al weten dat hij gevleid is door de vermeende interesse. Andries Jonker, die jarenlang bij Arsenal werkte en ook een verleden als trainer van VfL Wolfsburg, is enthousiast. "Ik kan het me goed voorstellen", zegt de trainer van Telstar in BILD. "Hij kan als harde werker en goalgetter die club verder helpen. Hij zou goed in Londen passen."

Wat een voordeel kan zijn voor Weghorst, is dat hij via Arsenal sneller aan meer minuten in Oranje kan komen. Dat denkt Jonker althans. "Als je naar Arsenal vertrekt, dan telt dat meer dan als je bij veel andere clubs speelt. Hij kan dan ook zijn status bij Oranje verhogen. Hij wordt nog steeds onderschat, omdat hem wordt verweten voetballend niet de beste te zijn. Maar hij verzet veel werk voor zijn ploeg en hij scoort."

De 27-jarige Weghorst scoorde afgelopen seizoen 16 keer in de Bundesliga. Het jaar daarvoor kwam hij tot 17 goals.

Lees ook: Weghorst over Arsenal: "Past wel in het perfecte plaatje"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen