Nigel de Jong wil trainer worden: "Ben bezig met de papieren"

5 juli 2020, 16:26

Nigel de Jong zou dolgraag ooit eens als trainer aan de slag gaan. De voormalig international, die in zijn nadagen nog in Qatar voetbalt, blikt bij Ajax.nl terug op zijn loopbaan tot nog toe en kijkt hij ook vooruit na het leven zonder noppen.

De trainer aan wie De Jong misschien wel het meest had als speler van Ajax, was Danny Blind. Hij haalde het jeugdexponent van de zes-positie af en zette hem rechtshalf. "Ik denk dat ik goed was in het helpen en ondersteunen van de verdediging, maar ook altijd precies wist waar en wanneer ik voor de goal moest komen om te scoren. Ik was natuurlijk geen Wesley Sneijder of Rafael van der Vaart, maar ik kon wel goed box-to-box spelen, de juiste momenten herkennen en precies op tijd zijn."

Mede door zijn goede ervaringen met mensen uit de voetballerij, wil De Jong de sport ook na zijn actieve loopbaan niet vaarwel zeggen. Hij lijkt zich op te maken voor een carrière als trainer. "De ambitie is er wel en ik ben bezig met het behalen van de juiste papieren. Ik denk dat het in mijn persoonlijkheid zit dat ik voetbal wil en probeer over te brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen