KNVB begrijpt PSV niet en vindt kritiek 'een beetje flauw'

5 juli 2020, 16:00

Dat de KNVB ervoor heeft gekozen om alle resterende interlands van Oranje in 2020 in de Amsterdam ArenA te laten spelen, heeft voor onvrede geleid bij PSV. De Eindhovenaren hadden de hoop dat er gespeeld zou worden in het Philips Stadion, maar kan dat dus definitief op de buik schrijven. Gijs de Jong van de KNVB begrijpt de teleurstelling niet zo.

Volgens secretaris-generaal Gijs de Jong is PSV overal tijdig over geïnformeerd en had de ArenA simpelweg het beste voorstel. "We zijn op dit moment allemaal aan het kijken hoe we zo snel mogelijk weer naar spelen met honderd procent bezetting kunnen", zegt De Jong tegen het Eindhovens Dagblad. "Daartoe zijn bijvoorbeeld meerdere stadions in ons land als testlocatie aangewezen. De keuze voor interlands staat daar los van. Dat het misschien beter was geweest om tijdens interlands ook elders te testen? Ik denk dat er straks met de oefenwedstrijden en de competitiestart voldoende alternatieven zijn. De ArenA had het beste bod en daar hebben we iedereen vrijdag voor het naar buiten brengen van onze beslissing netjes over geïnformeerd."

De Jong vindt het 'een beetje flauw' dat PSV zich druk maakt om het krijgen van de interlands en dat het de indruk heeft dat de KNVB erg Ajax-gerelateerd is. "Ik lig er niet wakker van. We hebben met PSV net een mooi en succesvol bid achter de rug voor de Champions League-finale voor vrouwen in 2023. Ook was het de bedoeling om afgelopen maart met Oranje tegen Amerika te spelen in het Philips Stadion, maar dat duel is helaas afgelast door de corona-uitbraak. Het algemene belang is nu het belangrijkste en in Eindhoven gebeuren gelukkig goede en interessante dingen. Volgende week wordt met de burgemeester (John Jorritsma, red.) gesproken over hoogwaardige armbandjes voor de bezoekers in het stadion, iets wat heel erg interessant is. Wij sluiten graag bij dat overleg aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen