Nieuwe Ramos-penalty helpt Real Madrid stap verder in titelrace

Nieuwe Ramos-penalty helpt Real Madrid stap verder in titelrace

5 juli 2020 – De landstitel lijkt met de week dichter richting de prijzenkast van Real Madrid te drijven. De Madrileense grootmacht had het niet makkelijk bij Athletic de Bilbao, maar net als afgelopen dinsdag bood de VAR, een strafschop en de koelbloedigheid van Sergio Ramos uitkomst. En wederom was de uitslag minimaal, maar voldoende voor drie zeer belangrijke hoofdstedelijke punten: 0-1. Real Madrid was geweldig uit de coronastop gekomen en verspeelde nog geen punt in La Liga. Omdat concurrent FC Barcelona dat wel deed, had de ploeg van Zinédine Zidane een voorsprong van vier punten opgebouwd. Op bezoek bij de Basken konden ze het gat tijdelijk vergroten naar zeven.

Daar wilde Bilbao, dat nog een kansje heeft op Europees voetbal, niet zomaar aan meewerken. De Basken verdedigden goed en kwamen lange tijd niet in de problemen tegen het opvallend onmachtige Real. Niet voor het eerst werd duidelijk dat de ineffectiviteit van de ploeg voor problemen zorgde.

Maar net als in de vorige wedstrijd tegen Getafe (1-0), bood een strafschop uitkomst. Een kwartier voor tijd mocht Sergio Ramos wederom aanleggen na een ogenschijnlijk licht vergrijp van de thuisploeg. De verdediger was wederom trefzeker en maakte zijn tiende (!) goal van het seizoen. Het was zijn vijfde treffer sinds de hervatting van de competitie.

Net als dinsdag bleek die ene pingel genoeg voor drie punten. Daarmee is het gat met Barcelona zeven punten en gezien de vorm van de Catalanen, kan Real met vertrouwen uitkijken naar de rest van de speelronde. Vanavond (zondag) neemt Barcelona het buitenshuis op tegen Villareal, de nummer vijf van de competitie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020