Sheffield loopt weer averij op in strijd om Europees voetbal

Sheffield loopt weer averij op in strijd om Europees voetbal

5 juli 2020 – De kans dat Sheffield United volgend seizoen Europees voetbal speelt, is geslonken. De ploeg van manager Chris Wilder deed lang mee om de Champions League-plekken, maar lijkt door nieuw puntverlies naast de Europese plaatsen te grijpen. Burnley hieild op Turf Moor de gasten op 1-1.Tegen Burnley, met Erik Pieters als rechtshalf, kwam goed voor de dag in eigen stadion. De verdedigend altijd sterke middenmoters lieten nauwelijks kansen toe en sloegen pal voor rust zelf toe via James Takowski. De verdediger klopte Dean Henderson: 1-0.

Sheffield moest na rust hard aan de pak, want puntverlies kan de club dankzij de sterke resultaten van de concurrentie na de coronastop niet meer gebruiken. De gelijkmaker van John Egan, tien minuten voor tijd, was slechts een doekje voor het bloeden. Mede door goed keeperswerk van Nick Pope hield Burnley stand.

Door het gelijkspel blijft Sheffield achtste. Van de zes duels die de club speelde sinds de hervatting, won het alleen van Tottenham Hotspur.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020