Mertens nog niet klaar in Napels: "We zitten nu op de goede weg"

Mertens nog niet klaar in Napels: "We zitten nu op de goede weg"

5 juli 2020 – Dries Mertens is niet meer weg te denken uit het elftal van Napoli. De nu 33-jarige Belg kwam in 2013 over van PSV en heeft zich in zeven jaar onsterfelijk gemaakt in Napels. De clubtopscorer aller tijden is nog niet klaar in Zuid-Italië.Met 123 doelpunten overtrof Mertens onlangs de cijfers van Marek Hamsik en Diego Maradona. Recent schreef hij met zijn club ook de Coppa Italia op zijn naam. Mertens hoopt dat die prijs een voorbode op meer is. "Onze positie op de ranglijst is het resultaat van fouten die we hebben gemaakt", aldus de aanvaller van de nummer zeven van de Serie A in gesprek met Il Matino.

Hij weet zeker dat Napoli hoger kan eindigen. "We zitten nu weer op de goede weg. Van fouten maken word je sterker, zeggen ze, maar je wordt nóg sterker van overwinningen. Daarom denk ik dat de Coppa-winst een bepalend moment zal zijn voor ons allemaal."

Het contract van de Belg liep maanden geleden bijna af, maar na lang twijfelen besloot om hij om die verbintenis alsnog te verlengen. "Ik ben hier nog lang niet klaar."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020