Flick: Lewandowski is een grote Gouden Bal-kanshebber

Flick: Lewandowski is een grote Gouden Bal-kanshebber

5 juli 2020 – De honger van Bayern München is na het winnen van de dubbel nog niet gestild. Het sterrenteam van Hansi Flick imponeert sinds de herstart van het Duitse voetbal en wil nu ook de Champions League winnen. Dat toernooi wordt in augustus hervat.Flick, halverwege het seizoen aangesteld als opvolger van de ontslagen Niko Kovac, is trots op zijn elftal, dat de bekerfinale overtuigend met 2-4 won van Bayer Leverkusen. "Deze groep is gewoon fantastisch. We hebben een topseizoen gespeeld en ik moet iedereen een groot compliment maken', klonk het na afloop.

Met liefst zeventien zeges op rij is Der Rekordmeister in topvorm. Nu wachten een paar weken van vakantie, waarna in augustus de strijd om de Champions League losbarst. En daar wil de club volgens algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge doorpakken. "We hebben grote doelen nu de dubbel binnen is."

Gouden Lewandowski
Volgens Flick kan het binnenkort ook individuele prijzen regenen in Beieren. Hij schuift zijn spits Robert Lewandowski naar boven als potentieel kanshebben op de Gouden Bal. De Pool maakte tot nog toe het onwaarschijnlijke aantal van 51 goals in 43 wedstrijden.

"Als ik nu naar zijn hoeveelheid doelpunten kijk en zie dat hij 34 keer heeft gescoord in de Bundesliga, dan denk ik serieus dat een speler uit onze competitie dit jaar de Ballon d'Or kan winnen. Waarom niet? Hij heeft de basis ervoor gelegd", aldus Flick over de spits, die vorig jaar als achtste eindigde tijdens de uitverkiezing.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020