Champions League blijft doel voor Serie A-recordhouder Buffon

Champions League blijft doel voor Serie A-recordhouder Buffon

5 juli 2020 – Gianluigi Buffon is dolblij met het record van meester Serie A-wedstrijden. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Torino keepte de doelman van Juventus zijn 648e wedstrijd in de Italiaanse competitie, één meer dan AC Milan-grootheid Paolo Maldini. Ondanks zijn 42 jaar heeft Buffon nog dromen.Tegen Sky Italia doet de recordhouder zijn relaas. "Natuurlijk ben ik hier heel blij mee, maar het record heeft me eerder nooit bezig gehouden. In het begin van mijn loopbaan had ik veel dromen en doordat ik altijd het maximale uit mezelf heb proberen te halen ben ik nu hier."

Na de zege in de stadsderby heeft de oudgediende een nieuw doel. Hij tekende immers niet voor niets voor nog een seizoen bij. De Champions League, waar Buffon al drie keer heel dichtbij was, staat nog altijd niet in de zijn prijzenkast. "'De Champions League zit altijd in mijn hoofd, dat is onvermijdelijk. Ik ben al zo vaak zó dichtbij geweest, dat het me pijn doet dat ik deze prijs nog niet heb gepakt."

De kans dat het winnen van de grootste clubprijs dit seizoen nog gaat gebeuren, is aanwezig. Juventus zit nog in de race voor een plek bij de laatste vier, maar verloor het eerste duel in de kwartfinale wel van Olympique Lyon. In augustus wordt het toernooi hervat.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020