Bosz zag bekerkansen, maar verwijt zijn ploeg niets

Bosz zag bekerkansen, maar verwijt zijn ploeg niets

5 juli 2020 – Voor Peter Bosz is ook viermaal geen scheepsrecht. De trainer van Bayer Leverkusen verloor zijn vierde finale, ditmaal van Bayern München (2-4) om de DFB Pokal. De oefenmeester had vrede met de Nederlaag. "Bayern was over 90 minuten gewoon de betere ploeg", klonk het na afloop berustend.Al na een kwart wedstrijd stond het 0-2 en na een flater van Leverkusen-keeper Lukas Hradecky was het pleit na een uur wel beslecht. Toch kreeg Bosz' elftal kansen op meer dan twee goals. "Ik denk dat we de eindpass in de eerste helft beter hadden moeten spelen. Die pass was niet goed, waardoor we niet gevaarlijk werden. Dat hebben we in de tweede helft beter gedaan. Ook na de 3-1 hebben we nog heel grote kansen gehad en dan had het nog echt een wedstrijd kunnen worden", aldus de Nederlander na het duel op de persconferentie.

Na de bekernederlagen met Heracles Almelo (2012, KNVB Beker), Maccabi Tel Aviv (2016, Israëlische beker) en Ajax (2017, Europa League), was het ook in het Olympiastadion in Berlijn in 2020 niet voldoende. "Ik maak mijn spelers echter geen verwijten. Die hebben alles gegeven en alles geprobeerd."

Harde Hradecky
Wie zichzelf wel iets verwijt, is zijn keeper. Hradecky ging bij de 0-3 van Robert Lewandowski geweldig in de fout en besliste daarmee onbedoeld de wedstrijd. "Het ging beter na die twee vroege goals van Bayern, maar met mijn fout verpestte ik alles", aldus de keeper in gesprek met ARD.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020