Saka geeft wederopstanding Arsenal vervolg bij Wolves

Saka geeft wederopstanding Arsenal vervolg bij Wolves

4 juli 2020 – Het seizoen leek voorbij voor Arsenal, maar dankzij vier zeges op rij is de club nog volop in de race om Europees voetbal. Ook Wolverhampton Wanderes, dat na de coronastop nog geen goal had geïncasseerd, werd verslagen. De jongeling Bukayo Saka werd de matchwinner: 0-2.

Na de hervatting verloor Arsenal uitduels bij Manchester City (3-0) en Brighton & Hove Albion (2-1), waardoor de ploeg van Mikel Arteta nergens meer voor leek te spelen. Dankzij drie zeges op rij kwamen de bovenste zes plaatsen weer in het zicht. En omdat er ook van directe concurrent Wolverhampton werd gewonnen, hebben The Gunners nog alles om voor te spelen.

Veel gebeurde er niet in het Molineux Stadium, maar daar malen de Londenaren hoogstwaarschijnlijk geen moment om. De pas achttienjarige Saka maakte twee minuten voor rust het openingsdoelpunt van de wedstrijd. Het betekende voor hem zijn eerste goal in het Arsenal-shirt. En dat enkele dagen na het tekenen van zijn nieuwe contract.

In de slotminuten hield Arsenal vooral tegen, totdat Alexandre Lacazette het duel besliste. Zodoende is het gat tussen Wolves (zesde) en Arsenal (zevende) nog maar drie punten, terwijl Sheffield United zich er nog tussen kan wroeten. Zij hebben nog een wedstrijd te goed.

gerelateerd