Handsbal De Ligt deert Juve niet in leuke Derby della Mole

Handsbal De Ligt deert Juve niet in leuke Derby della Mole

4 juli 2020 – Juventus is weer een stapje dichter bij de Italiaanse landstitel. De koploper van de Serie A won de stadsderby met overtuigende cijfers van Torino. Mede door een uitstekend eerste half uur, een eindelijk doeltreffende vrije trap van Cristiano Ronaldo en ondanks een ongelukkige handsbal van Matthijs de Ligt was de thuisploeg een klasse beter in de Derby della Mole: 4-1.Samen met Lazio, dat vier punten minder heeft van Juve, houdt de Turijnse grootmacht de titelstrijd spannend. Na de coronastop laat de ploeg van Maurizio Sarri weinig steken vallen, maar door blessures en het loodzware schema moest de trainer noodgedwongen wijzigingen in de opstelling doorvoeren. De meest opvallende en welkome: Gianluigi Buffon op doel, waardoor hij zijn 648e Serie A-duel keepte en daarmee Paolo Maldini op de eeuwige ranglijst passeerde.

Met ook De Ligt als basisspeler zag Buffon het eerste half uur dat alles voortreffelijk verliep. Dankzij wederom een openingsgoal van Paulo Dybala en een goal van Juan Cuadrado op aangeven van Cristiano Ronaldo stond er na dertig minuten spelen 2-0 op het bord tijdens de derby. En daarmee leek het duel al vroeg beslist, want De Ligt had spits Andrea Belotti in de tang.

Hands De Ligt
Dat veranderde toen de Nederlander op uiterst ongelukkige wijze de bal, niet voor het eerst sinds zijn komst naar Italië, op de hand kreeg. Belotti benutte de pingel door Buffon de verkeerde kant op te sturen en bracht de spanning daarmee pal voor rust terug. Het was de derde door De Ligt veroorzaakte strafschop van dit seizoen.

In de tweede helft maakte Torino, de nummer vijftien van de competitie, zelfs gelijk, maar werd de gelijkmaker terecht afgekeurd wegens buitenspel. Het was een teken aan de wand, want Juventus speelde lange tijd ongeconcentreerd. Toch werd het 3-1, dankzij pas de eerste benutte Serie A-vrije trap van Cristiano Ronaldo. De 35-jarige Portugees maakte deze echter prachtig af.

In de problemen kwam Juve daarna niet meer, mede door een eigen goal van Koffi Djidji, waardoor het relatief eenvoudig toe kon werken naar het duel met AC Milan. Daar ontbreken De Ligt en Dybala, die allebei een gele kaart kregen. Vooral die van de Argentijn was uiterst knullig, want hij ging op de bon vanwege een schwalbe. Milan speelt overigens vanavond nog tegen titelconcurrent Lazio en kan Juve dus nog een dienst bewijzen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020