Sterk United vierde na royale zege op Bournemouth

Sterk United vierde na royale zege op Bournemouth

4 juli 2020 – Een zeker aanvallend overtuigend Manchester United heeft dankzij een royale zege voorlopig de vierde plaats in handen. Thuis tegen Bournemouth toonden de aanvallers zich erg effectief, waardoor United na een vermakelijke 5-2 zege in ieder geval voor even virtueel Champions League-deelnemer mag noemen. Na een aantal magere jaren gloort er eindelijk weer een mooie periode voor het rode deel van de stad.En dat terwijl de start van United, dat na de restart nog niet verloor, helemaal niet goed was. Vooral Harry Maguire zal niet graag terugdenken aan de openingsfase. De miljoenenaankoop werd door de benen gespeeld door Junior Stanislas, die de bal hard achter David de Gea schoot. Het betekende de toen verdiende voorsprong voor Bournemouth, waar Nathan Aké in de basis begon.

Vanaf dat moment was United eigenlijk de hele eerste helft de betere op Old Trafford. En in een kwartier tijd had het de achterstand omgezet in een voorsprong. Eerst schoot Mason Greenwood hard raak, daarna trof Marcus Rashford voor het eerst in het coronatijdperk doel door een pingel te benutten. Kort voor rust was ook Anthony Martial trefzeker, door naar binnen de komen en de bal hard in de verre hoek te krullen.

Bournemouth begon echter voortvarend aan de tweede helft. Binnen twee minuten raakte invaller Danjuma Groeneveld de paal en kreeg de ploeg na hands van Eric Bailly een strafschop. Joshua King klopte De Gea: 2-3. De geweldige start van de gasten werd bijna beloond door Groeneveld, maar hij stond een minuut na de aansluitingstreffer buitenspel toen hij de ogenschijnlijke 3-3 maakte. Dat feest ging dus niet door.

In plaats daar van benutte Greenwood de eerste kans van United na rust en werd het 4-2 in plaats van 3-3. Daarmee besliste het talent ook meteen de wedstrijd, waardoor de thuisploeg in ieder geval tijdelijk op de vierde plek staat. En die positie geeft recht op de felbegeerde Champions League. Dankzij een fraaie vrije trap van de wederom uitblinkende Bruno Fernandes kreeg de zege nog wat extra cachet.

Leicester City – Crystal Palace: 3-0
Leicester City blijft knap de nummer drie van Engeland. The Foxes wonnen van Crystal Palace met 3-0. Kelechi Iheanacho maakte pas in de tweede helft de openingsgoal met een knap schot. De middenmoters, met Patrick van Aanholt als linksback en Jaïro Riedewald als linkshalf, kwamen de goal van de Nigeriaan niet meer te boven. Jamie Vardy besliste een kwartier voor tijd het duel met zijn honderdste Premier League-goal. In de slotminuten prikte hij ook nog zijn tweede van de wedstrijd binnen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020