Cocu's Derby pakt laat punt, nieuwe dreun voor Krul

4 juli 2020, 15:33

Puntverlies voor het Derby County van Phillip Cocu. De club uit de Championship is na een aantal sterke maanden volop in de race voor de play-offs om promotie naar de Premier League, maar moet voorlopig nog in de achtervolging. Nottingham Forest op bezoek bij Derby een punt (1-1), al zal Cocu blij zijn geweest met de late gelijkmaker.

Sinds januari van dit jaar is er op het tweede niveau van Engeland geen club die meer punten pakte dan het elftal van Cocu. Met name de komst van Wayne Rooney heeft Derby, dat lang in de onderste regionen bivakkeerde, goed gedaan. Tegen Nottingham, dat naar de derde plek sprong door de overwinning, was de inzet van de routinier niet voldoende voor de overwinning

Een goal van Joe Lolley in de twaalfde minuut leek de opmaat voor een knappe zege voor de bezoekers. Derby, waar Florian Josefzoon inviel, was zodoende voor het eerst sinds 5 maart op weg naar een nederlaag, zeker toen invaller Martyn Waghorn rood kreeg. In de achtste minuut van de extra tijd maakte Chris Martin alsnog de verdiende gelijkmaker: 1-1.

Derby blijft zevende, maar komt in punten gelijk met nummer zes Cardiff City. Zij hebben echter een duel minder gespeeld.

Norwich CityBrighton & Hove Albion: 0-1

In de Premier League blijft de situatie voor Norwich City ontzettend penibel. De hekkensluiter verloor thuis van Davy Pröppers Brighton & Hove Albion, dat door de zege nu vijftiende staat. Tim Krul werd in de eerste helft geklopt door Leandro Trossard. Het gat met de Watford, dat op de veilige zeventiende plaats staat, is voor Norwich met nog zes duels te gaan zeven punten.