Spoorboekje: belangrijke competitieduels in Spanje en Italië

Spoorboekje: belangrijke competitieduels in Spanje en Italië

5 juli 2020 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 5 juli.
Wedstrijden

Athletic Bilbao - Real Madrid (14.00 uur)
Real Madrid kan vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao een nieuwe stap zetten richting de landstitel. Met nog vijf duels te gaan, heeft de ploeg van trainer Zinedine Zidane een voorsprong van vier punten op FC Barcelona, dat later vandaag in actie komt. Athetlic (8e) heeft op zijn beurt ook nog alles om voor te spelen: de ploeg hoopt nog in aanmerking te komen voor Europa League-voetbal.

Liverpool - Aston Villa (17.30 uur)
Liverpool werd glansrijk kampioen van de Premier League, maar kreeg van Manchester City niet de gelegenheid om na te genieten. De nummer twee van de ranglijst veegde donderdag de vloer aan met de kersvers kampioen door met 4-0 te winnen. Niet meer dan een klein smetje op de feestvreugde. De tegenstander van vandaag, Aston Villa, is van een totaal ander kaliber. Het team van Anwar El Ghazi staat op een degradatieplaats (18e) en kan bij winst op Anfield Road hele goede zaken doen.

Napoli - AS Roma (21.45 uur)
In het kielzog van de top-vier in Italië (Juventus, Lazio, Inter en Atalanta) hopen nummer vijf AS Roma en zes Napoli stiekem nog op een klein wonder om Champions League-voetbal alsnog te bewerkstelligen. Voor Roma lijkt dat het meest reëel, gezien de achterstand van twaalf punten met nog negen duels. De Romeinen móéten dan winnen op bezoek bij Napoli. Beide ploegen hebben de punten überhaupt hard nodig om niet helemáál naast deelname aan Europees voetbal te grijpen.

Villarreal - FC Barcelona (22.00 uur)
Het is hommeles bij FC Barcelona. In de media verschenen de geruchten dat sterspeler Lionel Messi niet wil bijtekenen en deze zomer of komend jaar vertrekt bij de club. Hij is ontevreden over het gevoerde beleid en over zaken die rondom het ontslag van Ernesto Valverde in de media verschenen. Messi zal zich vandaag moeten focussen op het duel met Villarreal, want als Barcelona nog wat wil moet het vanavond drie punten pakken. De achterstand op Real Madrid is vier punten. Villarreal staat vijfde en is in goede vorm, waardoor het een lastige klus belooft te worden.

Voetbal op tv

14.00 uur: Athletic de Bilbao - Real Madrid, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het La Liga-duel
17.30 uur: Liverpool - Aston Villa, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel
19.30 uur: Cagliari - Atalanta, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Serie A-duel
20.00 uur: Southampton - Manchester City, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel
21.45 uur: Napoli - AS Roma, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Serie A-duel
22.00 uur: Villarreal - FC Barcelona, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020