Sinkgraven: "Toejuichen als Bosz weer Ajax-coach wordt"

Sinkgraven: "Toejuichen als Bosz weer Ajax-coach wordt"

4 juli 2020 – Daley Sinkgraven maakt zich met Bayer Leverkusen op voor de bekerfinale in Duitsland, die zaterdagavond tegen Bayern München wordt gespeeld. De linksback is bij Leverkusen behoorlijk opgeleefd en werkt goed samen met Peter Bosz. De verdediger is lyrisch over de oefenmeester met wie hij eerder bij Ajax al een goede band onderhield.De stap van Ajax naar Leverkusen was voor Sinkgraven een goede, hij speelde afgelopen seizoen ondanks blessureleed dertien competitieduels. In De Telegraaf reageert hij op de stelling dat het spel in de Bundesliga hem op het lijf geschreven is. "Ik kan prima meekomen. Maar eigenlijk zou je moeten zeggen dat de speelstijl van Peter Bosz me op het lijf is geschreven. Ik heb bij Ajax al met hem mogen werken en in zijn elftallen is het fijn om back te zijn. Fysiek gaat het me in de Bundesliga goed af. Al heb ik een aantal kleine blessures gehad. Deze week voor de finale speelde een gescheurd spiertje in mijn heup me parten", vertelt de 25-jarige verdediger.

Bosz zei eerder dat Sinkgraven een optie zou kunnen zijn voor Oranje, aangezien hij zich als linksback goed heeft ontwikkeld. "Ik denk dat ik goede kwaliteiten heb. Maar voorlopig heb ik nog niet voldoende wedstrijden gespeeld om het hier over te hebben. Ik moet gewoon een keer een seizoen dertig duels of meer voetballen. Als ik fit blijf en goed presteer, dan kom ik mogelijk een keer in beeld. Dat is echter toekomstmuziek. Ik richt me eerst volledig op goed presteren bij Leverkusen."

Met Leverkusen hoopt Sinkgraven zaterdag een prijs te pakken door de bekerfinale van Bayern te winnen. Lukt dat, dan zou het de eerste prijs zijn in de carrière van Bosz. Ondanks de prijzendroogte is hij volgens Sinkgraven een goede kandidaat om eens terug te keren bij Ajax. "Vooropgesteld, het is natuurlijk aan Peter Bosz zelf welke keuzes hij nog maakt in zijn trainerscarrière. Daarnaast is 'verdient' niet het goede woord, want hij heeft de club in Europa weer op de kaart gezet en daarmee de basis gelegd voor de latere successen in de Champions League. De manier waarop hij wegging, was niet leuk. Al weet ik daar het fijne niet van. Nogmaals, ik ga er niet over, maar zou het wel van harte toejuichen als hij in de toekomst weer eens Ajax-trainer wordt."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020