"Messi maakt zijn loopbaan af bij FC Barcelona, dat weet ik zeker"

"Messi maakt zijn loopbaan af bij FC Barcelona, dat weet ik zeker"

3 juli 2020 – Joan Gaspart, de voorzitter die Lionel Messi naar FC Barcelona haalde, ziet een vertrek van de kleine Argentijn in de komende zomer niet gebeuren. Er gaan sterke geruchten dat de aanvoerder van de Catalanen door alle onrust binnen de club heeft gedreigd met een vertrek, maar Gaspart kan zich dat niet voorstellen. "Messi zal Barcelona niet verlaten. Hij houdt heel veel van Barça en Barça houdt heel veel van hem."Dat vertelt de voormalig voorzitter tegenover Marca. "Messi zal zijn professionele voetballoopbaan bij FC Barcelona afmaken, dat weet ik zeker. De geruchten die rondgaan, komen van mensen die niet van de club houden", stelt Gaspart, die dan wel spreekt over de Europese competities. "China, Amerika of Japan zijn nog wel opties. De komende jaren blijft hij echter nog de beste speler ter wereld bij Barcelona."

Lees ook: 'Messi staakt gesprekken en overweegt een vertrek'

Sandro Rosell, een andere oud-president van de Catalaanse club, hoopt vooral dat Messi zijn huidige werkgever trouw blijft. "Anders wordt het voor de club heel ingewikkeld", vreest Rosell tegenover ESPN. "Alles moet veranderen qua formatie en speelstijl op het veld zonder Messi, maar ook achter de schermen wordt alles anders. Ik hoop dat Messi nog vele jaren bij de club blijft, want er is geen vervanger voor hem. Er is geen andere speler zoals hij."

De 33-jarige Argentijn heeft bij Barcelona nog een verbintenis tot 2021. Barcelona en Messi waren in gesprek over een nieuw, tweejarig contract, maar het is zeer de vraag of die er wel gaat komen. Door de onrust in de club wil Messi mogelijk vertrekken en heeft daar in elk geval mee gedreigd. Hij is niet tevreden over de technische staf, het aankoopbeleid en de huidige prestaties. De soap zal daarom nog wel een vervolg krijgen. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020