Gisteren gemist: Ajax-, Feyenoord- en PSV-gerucht, zege Atlético

Gisteren gemist: Ajax-, Feyenoord- en PSV-gerucht, zege Atlético

4 juli 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 3 juli.'Ajax en Lille akkoord over Botman voor 8 á 9 miljoen'
Ajax gaat vermoedelijk op korte termijn afscheid nemen van Sven Botman. De Amsterdammers hebben een namelijk naar verluidt akkoord bereikt met OSC Lille over een transfersom van zo'n acht á negen miljoen euro. Daarmee staat de centrale verdediger voor een zomerse transfers naar Frankrijk, waar een vijfjarig contract voor hem klaarligt.

'Driemaal lijkt scheepsrecht: Linssen transfervrij naar Feyenoord'
Feyenoord gaat zeer vermoedelijk alsnog de komst van Bryan Linssen op korte termijn rondmaken. De transfervrije aanvaller leek niet langer een optie in De Kuip, nadat de gesprekken tot twee keer toe waren stukgelopen. Door nieuwe onderhandelingen lijkt een deal toch in de maak: maandag wordt de presentatie zelfs al verwacht. Er ligt een tweejarig contract voor hem klaar.

'PSV akkoord met Anderlecht over verhuurbeurt Luckassen'
PSV gaat Derrick Luckassen volgend seizoen toch opnieuw verhuren aan Anderlecht. De Belgische club had hem vorig jaar ook te leen, maar liet de koopoptie in het contract gaan omdat die te duur was. Voor het nieuwe seizoen kunnen ze hem echter toch weer huren en dat gaat op korte termijn vermoedelijk ook gebeuren.

NAC Breda weer trainerskerkhof: Hyballa vertrekt na vijf maanden
NAC Breda kan op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en een nieuwe technisch directeur. De club uit Brabant heeft namelijk gebroken met Peter Hyballa en Tom Van Den Abbeele. De club wil schoon schip maken nadat beide heren openlijk over straat rolden. Daarmee is de Eerste Divisie-club wel volledig zonder technische sturing en zal er zodoende snel iets moeten gebeuren. 

Geen 140 miljoen staatsteun, hulp voor BVO's individueel
Het Nederlandse betaalde voetbal krijgt de gevraagde 140 miljoen euro niet uitbetaald van de Nederlandse overheid. Toch kan de sector wel steun verwachten van de regering, maar gaat het daarbij om de clubs individueel. Eric Gudde laat weten dat het steunplan in goede aarde is ontvangen en dat men in Den Haag bereid is om mee te denken met de voetbalwereld.

Atlético blijft ongeslagen en wint geflatteerd van Mallorca
Atlético Madrid heeft de uitstekende vorm na de coronastop een passend vervolg gegeven tegen laagvlieger Real Mallorca. De ploeg van Diego Simeone, die na de coronastop nog niet verloor, rekende zonder groots te spelen af met de laagvlieger van La Liga. Een dubbelslag van Alvaro Morata en van richting veranderd schot van Koke was genoeg voor ruime zege: 3-0.

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020