Heerenveen pikt graantje mee van transfer Botman

Heerenveen pikt graantje mee van transfer Botman

3 juli 2020 – Bij sc Heerenveen gaat de kassa ook rinkelen door de naderende transfer van Sven Botman (20). De verdediger staat voor een overgang naar OSC Lille en de Friezen, die hem het afgelopen seizoen huurden van diens eigenaar Ajax, ontvangen zo'n tien procent van het transferbedrag dat wordt betaald.Dat weet de Leeuwarder Courant althans. Heerenveen huurde Botman het afgelopen seizoen van Ajax en zette hem op die manier in de etalage. De centrale verdediger maakte een uitstekende indruk in het Abe Lenstra Stadion, waar hij alle wedstrijden in de basis stond in de Eredivisie. Zodoende speelde hij zich in de kijker van Erik ten Hag, maar ook van scouts van OSC Lille. Technisch directeur Luis Campos heeft hem hoogstpersoonlijk gescout, zo vertelde zaakwaarnemer Nikkie Bruinenberg tegenover De Telegraaf.

"Al vrij snel was duidelijk dat de Franse competitie niet meer zou worden hervat. En Campos klopte direct aan voor Sven", aldus Bruinenberg. "Bij Lille is er nu gewoon meer perspectief dan bij Ajax, waar Blind terecht een heel grote meneer is. Sven is zoals het er nu naar uitziet één op één de vervanger van Gabriel. Normaal gesproken krijgt hij een kans en dus speelminuten in de top van de Ligue 1."

De Franse club wil hem hebben en heeft voor zo'n acht á negen miljoen euro een overeenkomst bereikt met Ajax. Omdat tien procent naar Friesland gaat, pikt sc Heerenveen een graantje mee van een kleine miljoen euro. Dat is in de huidige coronacrisis uitstekend nieuws voor de Eredivisie-club, dat deze zomer opnieuw veel spelers zag vertrekken. Aanwinsten kwamen er nog niet en deze financiële boost kan de club ongetwijfeld erg goed gebruiken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020