'Ajax en Lille akkoord over Botman voor 8 á 9 miljoen'

'Ajax en Lille akkoord over Botman voor 8 á 9 miljoen'

3 juli 2020 – Ajax gaat vermoedelijk op korte termijn afscheid nemen van Sven Botman. De Amsterdammers hebben een namelijk naar verluidt akkoord bereikt met OSC Lille over een transfersom van zo'n acht á negen miljoen euro. Daarmee staat de centrale verdediger voor een zomerse transfers naar Frankrijk, waar een vijfjarig contract voor hem klaarligt.  Dat schrijven De Telegraaf en Voetbal International althans. De twintigjarige Botman beleefde afgelopen seizoen op huurbasis een prima jaar bij sc Heerenveen. De huurling keert deze zomer terug in Amsterdam en wilde voor zijn kansen gaan bij Ajax, maar zal zich mogen gaan opmaken voor een Europa League-seizoen met de opponent van Ajax afgelopen seizoen. Omdat de Ligue 1 net als de Eredivisie al is beëindigd, zijn de Fransen al bezig met het nieuwe seizoen. Botman moet daarin dus een voorname rol gaan spelen. 

Botman heeft in Amsterdam nog een contract tot 2023 - dat hij recent verlengde -, maar zal vermoedelijk geen officiële wedstrijd meer spelen voor de club. In januari lonkte al even een overgang naar de Premier League. Norwich werd in verband gebracht met de verdediger. Tot een transfer kwam het niet, omdat Ajax hem graag zou willen behouden. Dat gaat het door het hoge bod van Lille, dat een eerdere poging nog afgewezen zag worden, vermoedelijk dus niet doen. 

Met Perr Schuurs, Edson Álvarez, Daley Blind en Lisandro Martínez hebben de Amsterdammers in de huidige selectie in elk geval vier vaste krachten die centraal achterin uit de voeten kunnen. Mede daarom zal Ajax vermoedelijk akkoord zijn gegaan met het miljoenenbod. Wel is het goed denkbaar dat de club de transfermarkt opgaat, omdat er ook voor Joël Veltman momenteel concrete interesse is.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020