Officieel: Drost grijpt kans bij oude liefde PEC Zwolle

Officieel: Drost grijpt kans bij oude liefde PEC Zwolle

3 juli 2020 – PEC Zwolle heeft Jesper Drost (op archiefbeeld namens PEC) teruggehaald. De middenvelder annex aanvaller komt transfervrij over van Heracles Almelo, waar zijn contract was afgelopen. Hij tekent op het oude nest een contract voor één seizoen, met de optie nog een jaar. Het zou daarbij gaan om een prestatiecontract. Hoe meer wedstrijden hij speelt, hoe meer salaris hij van PEC ontvangt. Dat heeft PEC Zwolle bekend gemaakt op het clubkanaal. "Het is geen geheim dat ik bij PEC Zwolle de mooiste jaren uit mijn carrière heb gehad", stelt Dost over de club waar hij tussen 2010 en 2015 speelde en doorbrak in het betaalde voetbal. "Er is in de afgelopen vijf jaar veel veranderd, met de overgang naar gras als meest recente verandering, maar gelukkig is ook nog veel hetzelfde. Dat maakt dat het echt als thuiskomen voelt. Ik heb heel veel zin om hier opnieuw het publiek te vermaken en ga daarvoor keihard m'n best doen."

Drost vertrok in 2015 naar FC Groningen, waar zijn tijd uiteindelijk geen groot succes werd. De twee seizoenen bij Heracles Almelo evenmin, waardoor hij daar transfervrij mocht vertrekken. Hoewel onder andere ook NAC Breda interesse had, koos hij voor de stad waar hij ook een huis liet bouwen, tot tevredenheid van technisch manager Mike Willems.

"Jesper kennen wij als voetballer natuurlijk door en door. Na zijn vertrek bij PEC Zwolle zijn wij hem blijven volgen. Uit onze gesprekken bleek dat Jesper de absolute drive heeft om zijn oude PEC-niveau weer op te pakken", aldus Willems, die wel enkele voorwaarden stelde, omdat Drost zijn oude niveau al een tijdje niet gehaald heeft. Met zijn komst troeft PEC Zwolle ook twee andere Eredivisionisten af.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020