Geen 140 miljoen staatsteun, hulp voor BVO's individueel

Geen 140 miljoen staatsteun, hulp voor BVO's individueel

3 juli 2020 – Het Nederlandse betaalde voetbal krijgt de gevraagde 140 miljoen euro niet uitbetaald van de Nederlandse overheid. Toch kan de sector wel steun verwachten van de regering, maar gaat het daarbij om de clubs individueel. Eric Gudde laat weten dat het steunplan in goede aarde is ontvangen en dat men in Den Haag bereid is om mee te denken met de voetbalwereld. Dat schrijft De Telegraaf. De KNVB hoopte op een bedrag van 140 miljoen euro om als sector overeind te blijven, maar dat bedrag zal veel lager uitvallen. Niet alleen omdat de regering de situaties van clubs individueel gaat bekijken, maar ook omdat er – anders dan in het noodplan vanuit gegaan was – vermoedelijk alweer fans op de tribunes zitten bij de seizoensstart.

Lees ookDeltaplan: vangnet overheid maximaal 140 miljoen

"Er zijn goede verdiepingsgesprekken gevoerd over de specifieke positie van de bedrijfstak. Den Haag staat open voor een volgende stap en doet logischerwijs wat er verwacht kan worden, alleen moet dat ook in de praktijk uitvoerbaar en werkbaar zijn", stelt Gudde, die bevestigt dat er geen sector-specifieke steun komt. "Er wordt specifiek per club gekeken naar wat er al zelf is gedaan en wat er eventueel voor de toekomst nog nodig is. De volgende stap is om nu per club inzichtelijk te maken wat ze zelf al hebben gedaan, op basis van richtlijnen die we komende week samen met het ministerie gaan opstellen."

Voor de zwaarst getroffen clubs in Nederland kan het betekenen dat er extra steun komt, terwijl voor de clubs die al verliesgevend waren voor de coronacrisis het juist slecht nieuws is, omdat de situatie per club bekend gaat worden. Gudde is content met het nieuws. "Als betaald voetbal zijn we blij met deze volgende stap. We hebben er alle vertrouwen in dat we er gezamenlijk uit kunnen komen. Den Haag erkent hiermee het grote maatschappelijke belang van het voetbal."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020