PSV baalt van besluit KNVB met Arena als Oranje-locatie

PSV baalt van besluit KNVB met Arena als Oranje-locatie

3 juli 2020 – PSV is niet bepaald blij met het feit dat de KNVB besloten heeft om alle interlands de rest van dit kalenderjaar in de Johan Cruijff ArenA te spelen. Volgens de Eindhovense club was het beter geweest om de locaties te verdelen en leek het er lang ook op dat de voetbalbond dat zou doen en is de club in het proces daarvoor overal bij betrokken.Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. 'Bij PSV leeft het idee dat spelen van wedstrijden in verschillende stadions een goede indruk kan maken op het zogeheten Outbreak Management Team (OMT), in coronatijd de belangrijkste adviseur van het kabinet', aldus het regionale dagblad. Want als er op diverse plekken in het land op goede wijze omgegaan wordt met de regels, zou dat de kans op 'normaal' Eredivisie-voetbal vergroten.

Er waren in het deltaplan bovendien zeven stadions aangewezen waar weer gevoetbald kon worden met in achtneming van de regels en daar valt het Philips Stadion ook onder, waardoor PSV druk en succesvol bezig was met het bekijken van de opties daarvoor. Het had duels van Oranje willen gebruiken om dat te testen, omdat er dan geen seizoenkaarthouders teleurgesteld hoeven te worden. Daarnaast loopt het stadion inkomsten mis door een gemis aan wedstrijden.

Volgens Voetbal International laat PSV het er dan ook niet bijzitten. 'De club heeft zich inmiddels bij de KNVB gemeld om het ongenoegen kenbaar te maken', meldt het weekblad. 'De directie van PSV vindt het gek dat derhalve drie keer op dezelfde locatie wordt getest. Dat helpt in hun ogen de Eredivisie niet verder en is alleen goed voor het EK dat volgend jaar wordt gehouden.'

Lees ook: Alle duels van Oranje dit jaar in Amsterdam door corona

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020