NAC Breda stuurt na trainer Hyballa ook Van den Abbeele weg

NAC Breda stuurt na trainer Hyballa ook Van den Abbeele weg

3 juli 2020 – De onrust bij NAC Breda houdt aan: niet alleen trainer Peter Hyballa is vrijdag vertrokken, maar ook technisch manager Tom van den Abbeele moet de club verlaten. Net als bij de Duitse coach valt er op de clubsite te lezen dat 'in goed overleg' besloten is dat de weg van de Belgische technisch manager en Eerste Divisie-club scheiden, maar hij genoot simpelweg niet langer het vertrouwen van de clubleiding. Dat heeft NAC Breda laten weten. Van den Abbeele is sinds 2019 technisch eindverantwoordelijke bij NAC Breda, maar kon binnen de club niet meer op het vertrouwen rekenen van de achterban. "Aankomend seizoen wordt een bijzonder belangrijk seizoen voor de toekomst van NAC. Aan de vooravond hiervan, dienen wij het volste vertrouwen te hebben in ieder onderdeel van de organisatie", stelt de recent aangestelde Mattijs Manders.

Lees ook: NAC Breda weer trainerskerkhof: Hyballa vertrekt na vijf maanden

"Hierdoor hebben wij deze moeilijke beslissing moeten nemen in het belang van de toekomst van NAC", aldus Manders, die eerder op de dag het vertrek van Hyballa wereldkundig maakte. Hyballa en Van den Abbeele leefden al langere tijd in onmin, waardoor er een niet-werkbare situatie maar was in Breda. Dat beide heren vertrekken, is echter zeer opmerkelijk te noemen.

Van den Abbeele lag al langere tijd onder vuur vanwege zijn aankoopbeleid en zou vooral jonge, talentvolle en onbekende spelers willen aantrekken, om die met winst te verkopen. Hyballa wilde juist meer gearriveerde spelers om direct voor promotie te spelen. In een pikant interview ging de Duitser los op Van den Abbeele. Manders gaf daarop aan dat ontslag 'helemaal niet speelde', maar niet veel later staan beide heren op straat.

Lees ookManders over Hyballa: "Ontslag speelt helemaal niet"

In het achterhoofd dat eerder recentelijk Luuc Eisenga (algemeen directeur) al was vertrokken en werd opgevolgd door Manders, is de chaos in Breda compleet. Voor komend seizoen moet het nog een nieuwe trainer, nieuwe technisch directeur en een flink aantal nieuwe spelers halen. Een enorme opgave voor de club, die de ambitie heeft uitgesproken te willen promoveren.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020