Sinkgraven mist Duitse bekerfinale, Umtiti wéér geblesseerd

Sinkgraven mist Duitse bekerfinale, Umtiti wéér geblesseerd

3 juli 2020 – Daley Sinkgraven moet de Duitse bekerfinale morgen (zaterdag) aan zich voorbij laten gaan. De verdediger van Bayer Leverkusen liep op de slotdag van de Bundesliga een heupblessure op tegen FSV Mainz en had de hoop tijdig hersteld te zijn, maar dat is niet gelukt.

Dat heeft Bosz laten weten tijdens de persconferentie. Eerder deze week viel Paulinho ook al uit voor de Nederlandse coach: de Braziliaan liep een zware knieblessure op. De kwetsuur van Sinkgraven is niet per se heel zwaar, maar wel de zoveelste blessure die oud-Ajaceid aan de kant houdt. Normaliter is hij voor het restant van de Europa League wel gewoon inzetbaar. Bij Bayern München zijn Corentin Tolisso en Javi Martínez afwezig, Niklas Süle is een twijfelgeval. 

Lees ook: Bosz wil van Bayern winnen: "Kies niet voor makkelijkste weg"

Umiti afwezig bij Barca
Een andere pechvogel is Samuel Umtiti. De Fransman van FC Barcelona blijkt de laatste seizoenen ook behoorlijk van glas, want de verdediger is tegen een nieuwe blessure aangelopen. Umtiti kampt met knieklachten en moet voorlopig rust houden. De laatste jaren kampte hij met diverse spier- en knieblessures: mede daardoor is hij flink gedaald in de pikorde.

gerelateerd