Weghorst over Arsenal: "Past wel in het perfecte plaatje"

Weghorst over Arsenal: "Past wel in het perfecte plaatje"

3 juli 2020 – Wout Weghorst zou open staan voor een overstap naar de Premier League. De Nederlandse aanvaller werd afgelopen week aan Arsenal en Newcastle United gelinkt en met name de stap naar The Gunners zou een droom zijn voor de spits. "Dat past wel in het perfecte plaatje natuurlijk."Dat vertelt hij tegenover Bureau Sport. "Dat zou mooi zijn, hé", glimlachte Weghorst over de vermeende interesse uit Engeland, die uit de koker kwamen van het Duitse Bild. De voormalig speler van Heracles Almelo en AZ, die bij VfL Wolfsburg nog voor drie seizoenen vastligt, zou circa 35 miljoen euro moeten kosten.

Of de interesse serieus is, kon Weghorst niet zeggen. "Daarvoor moet je niet bij mij zijn", verwees Weghorst naar zijn zaakwaarnemer. "Maar zo'n club en competitie, dat past wel in het plaatje. De interesse? Ja, dat heb ik wel gehoord, ja. Ik heb een duidelijke carrièreplanning gemaakt en plannen uitgestippeld", zei Weghorst, die toegaf dat zo'n stap daarin wel past. Concrete plannen maakt hij overigens nog zeker niet. "Anders valt het alleen maar tegen."

Newcastle United was volgens het Duitse medium overigens het meest concreet en wil de spits sowieso graag inlijven. Arsenal ziet hem als back-up, want het houdt rekening met een vertrek van Pierre-Emerick Aubameyang. Zodra de Gabonees, die nog over een eenjarig contract beschikt, een transfer maakt, komt Weghorst in beeld bij The Gunners.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020

  3. woensdag 5 augustus 2020