PEC raakt Hamer definitief kwijt aan Coventry City

3 juli 2020, 15:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gustavo Hamer heeft zijn transfer naar Engeland te pakken. De 23-jarige middenvelder beleefde een sterk seizoen bij PEC Zwolle en heeft met zijn spel een transfer naar Engeland verdiend. PEC meldt dat het akkoord is met Coventry City over een overgang van de middenvelder. Hij tekent bij zijn nieuwe club voor drie jaar.

Hamer had in Zwolle nog een verbintenis tot 2021, maar die is afgekocht door Coventry. Hij speelde in totaal 50 wedstrijden voor PEC, uitgesmeerd over twee seizoenen. De middenvelder scoorde vier keer en gaf zeven assists. Eerder speelde de oud-Feyenoorder ook voor FC Dordrecht. "Ik kijk met warme gevoelens terug op de afgelopen twee seizoenen. Hier in Zwolle heb ik mij goed kunnen ontwikkelen, als voetballer maar ook als mens. Mensen die mij kennen weten dat het altijd een droom is geweest om in Engeland te spelen. Deze kans pak ik dan ook met twee handen aan en het doet me goed dat ik PEC Zwolle niet met lege handen achterlaat. Ik wil de supporters, medespelers en club bedanken voor de afgelopen tijd, ik blijf jullie volgen en veel goeds gewenst voor het komende seizoen", vertelt hij op de website van PEC. Zijn nieuwe club speelt komend seizoen in het Championship.

Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle, spreekt van een goede deal. "Met Gustavo vertrekt er één van onze steunpilaren. Hij heeft de afgelopen periode een dermate goede ontwikkeling doorgemaakt en zich in de internationale kijker gespeeld, dat het simpelweg niet mogelijk was hem hier in Zwolle te houden. Met het aantrekken van Rico Strieder hebben we al geanticipeerd op het vertrek van Gustavo. Voor nu wil ik Gustavo bedanken voor zijn inzet de afgelopen twee seizoenen en wens ik hem en zijn gezin een goede tijd toe in Engeland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen