NAC Breda weer trainerskerkhof: Hyballa vertrekt na vijf maanden

NAC Breda weer trainerskerkhof: Hyballa vertrekt na vijf maanden

3 juli 2020 – NAC Breda kan op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De club uit Brabant heeft namelijk gebroken met Peter Hyballa, die sinds februari voor de groep stond en een duidelijke mening had over het te voeren beleid. Dat leidde tot botsingen en de samenwerking is definitief ten einde gekomen. NAC meldt vrijdag dat de partijen 'in goed overleg uit elkaar gegaan' zijn.Helemaal verrassend is het ontslag van Hyballa niet. De Duitser lag overhoop met technisch directeur Tom Van Den Abbeele, die de coach met opmerkelijke en stevige teksten afviel in de media. Eerder had Hyballa al gebaald van het vertrek van directeur Luuc Eisenga. Of de teksten van Hyballa de reden van het ontslag, wordt niet gemeld. Duidelijk is wel dat de visies van club en trainer ver uit elkaar lagen.

De 44-jarige trainer stond in totaal slechts zeven duels voor de groep; mede door de coronacrisis bleef zijn inbreng beperkt. Hij was zich met de ploeg aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen en stond vrijdag nog voor de groep, maar hoorde na een gesprek met de leiding dat hij mag vertrekken. 'De reden voor het vroegtijdig beëindigen van de samenwerking is een verschil van inzicht over de manier waarop de club het aankomende jaar invulling wil geven aan een succesvol seizoen', meldt NAC.

Directeur Mattijs Manders geeft tekst en uitleg. "In de korte periode dat ik voor NAC werkzaam ben, zie ik in Peter een enorm gedreven trainer. Daarom is het jammer dat de samenwerking van zo een korte duur is, maar er is helaas onvoldoende vertrouwen voor een verdere samenwerking. We staan aan de vooravond van een bijzonder belangrijk seizoen. Daarom hebben we, in het belang van de toekomst van de club, gekozen voor deze oplossing.'' Diezelfde Manders gaf op 21 juni nog aan dat het ontslag van Hyballa 'helemaal niet speelde'.

Onder Hyballa speelde NAC vijf wedstrijden in de competitie, waarin drie zeges werden geboekt en NAC twee keer gelijkspeelde. Zijn grootste succes met NAC was de 1-3 zege op AZ in de kwartfinale van de KNVB Beker. In de halve finale was Feyenoord vervolgens met 7-1 veel te sterk voor de club uit Breda.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020