Tsjechische vedette Baros hangt schoenen aan de wilgen

3 juli 2020, 14:48

De loopbaan van Milan Baros is ten einde gekomen. De 38-jarige aanvaller heeft bekendgemaakt dat hij stopt met voetballen. De Tsjechische aanvaller zwaait binnenkort af bij Banik Ostrava, de club waar hij onder contract staat.

De spits merkt dat de tijd is gekomen om te stoppen. "Het hoofd wil nog wel, maar het lichaam zegt stop", zegt Baros, die zondag tegen Viktoria Plzen zijn laatste duel als prof zal beleven. Hij kan terugkijken op een lange carrière, die begon op zeventienjarige leeftijd bij Banik Ostrava. Daarna speelde hij voor onder meer Liverpool, Aston Villa, Olympique Lyon en Galatasaray. In 2017 keerde hij terug bij Banik om daar zijn laatste jaren als prof te slijten.

Baros verwierf in eigen land een heldenstatus door in 2004 topscorer van het EK te worden met vijf goals. Hij scoorde toen ook tegen Nederland (3-2 voor Tsjechië). Het land werd uiteindelijk in de halve finale uitgeschakeld door Griekenland. Na Jan Koller (55 goals) staat Baros met 41 goals tweede op de topscorerslijst van Tsjechië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen