Saymak niet tevreden over inbreng: "Ik was aan het struggelen"

Saymak niet tevreden over inbreng: "Ik was aan het struggelen"

3 juli 2020 – Mustafa Saymak is niet tevreden met wat hij heeft laten zien bij zijn terugkeer bij PEC Zwolle. De 27-jarige middenvelder keerde in de zomer terug van Rizespor en speelde sindsdien vijftien duels voor PEC, waarin hij drie keer scoorde. Hij verwacht meer van zichzelf.De verwachtingen rondom Saymak waren hooggespannen, maar zijn spel viel tegen. "Op papier ben ik wel echt teruggekomen, maar op het veld niet", stelt de spelmaker tegen RTV Oost. "Qua kwaliteit, maar ook fysiek was ik gewoon echt aan het struggelen, het hele seizoen lang. Altijd kleine pijntjes, of een wedstrijdje niet en dan weer een wedstrijdje wel. Het was mentaal echt een zwaar seizoen voor mij."

Wat Saymak opbrak, was een goede voorbereiding. Het viel hem zwaar om er ineens te staan. "Toen ik terugkwam was de competitie in Nederland al drie wedstrijden bezig. En in Turkije mocht ik vrijwel de hele voorbereiding niet meetrainen met de club. Dan moet je individueel trainen, maar dat is gewoon heel lastig."

Wat er afgelopen seizoen fout ging, mag komend seizoen niet meer gebeuren. De middenvelder wil topfit aan de start verschijnen. "Ik ga tot aan de eerste competitiewedstrijd keihard trainen, ook voor mezelf. Veel trainingsuren maken, me goed laten verzorgen en behandelen", stelt Saymak. "Mijn doel voor dit jaar is om veel meer minuten te maken, maar ook fit te blijven. Dan weet ik honderd procent zeker dat ik het team weer kan helpen als vanouds."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020