Bosz wil van Bayern winnen: "Kies niet voor makkelijkste weg"

3 juli 2020, 10:26   Bijgewerkt: 3 juli 2020, 11:29

Zaterdag krijgt Peter Bosz de kans om met Bayer Leverkusen beslag te leggen op eremetaal. In de finale van de Duitse beker wacht een ontmoeting met Bayern München, waar Leverkusen eerder dit seizoen van won. Bosz hoopt op een mooie finale.

In de Volkskrant blikt Bosz vooruit op de wedstrijd. "We gaan alles doen om zaterdag te winnen. Als dat moet met elf man in het eigen strafschopgebied, gebeurt dat. Dat zou bijzonder zijn, gezien onze speelwijze. Winnen kan op verschillende manieren. Onze manier is wat ingewikkelder dan andere, maar het kan zo wel. En ik kies niet voor de makkelijkste weg", stelt hij in bovengenoemd dagblad.

De 56-jarige trainer maakt zich zorgen om de fysieke gesteldheid van zijn spelers, zeker nu de seizoenen in elkaar over zullen lopen. "We zullen de spelers goed in de gaten moeten houden, vooral als het gaat om geestelijke vermoeidheid. Anders vrees ik ernstige blessures, nu de seizoenen vrijwel in elkaar overlopen. We zijn nu al twaalf maanden bezig. Ik houd mijn hart vast. Jongens hebben ook rust nodig in de zomer."

De Duitse bekerfinale wordt zaterdag om 20.00 uur gespeeld. Eerder dit seizoen won Leverkusen op bezoek bij Bayern, maar verloor het op eigen veld van de kampioen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen