Tan voorzitter commissie: "Racisme moet buitenspel staan"

3 juli 2020, 09:42

Humberto Tan wordt voorzitter van de commissie Mijnals, die racisme en discriminatie gaat bestrijden binnen het voetbal. De KNVB heeft die commissie in het leven geroepen om racisme buitenspel te zetten. Tan weet dat het tijd is voor actie.

"Na de afschuwelijke beelden van FC Den Bosch – Excelsior werd het weer pijnlijk duidelijk dat we racisme en discriminatie in het voetbal echt buitenspel moeten zetten", zegt de televisiepersoonlijkheid op de website van de bond. "Bij de KNVB heerst het besef dat hiervoor ook de beschikbare kennis en draagvlak in het voetbal en in de samenleving moeten worden benut. De wens voor deze commissie is zo'n half jaar geleden geuit en wij zijn hiervoor uitgenodigd. De vraag aan ons is om plannen en strategieën vanuit onze expertise te toetsen, onze eigen prioriteiten in te brengen en gezamenlijk met de KNVB en Rijksoverheid ambitie te tonen en realiseren."

De commissie Mijnals zal vier keer per jaar samenkomen en gevraagd en ongevraagd de KNVB en de Rijksoverheid adviseren. De commissie is genoemd naar Humphrey Mijnals, die als eerste voetballer van Surinaamse afkomst in het Nederlands elftal speelde. Hij overleed in 2019.

Lees ook: Gullit en Tan in commissie van KNVB die racisme gaat bestrijden

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen