Bayern heeft Sané binnen: Duitser tekent voor vijf jaar

Bayern heeft Sané binnen: Duitser tekent voor vijf jaar

3 juli 2020 – Bayern München is al jaren de sterkste in Duitsland en doet er alles aan om aan de top te blijven. De Duits recordkampioen heeft vrijdag zoals verwacht de komst van Leroy Sané afgerond. De 24-jarige aanvaller werd al lange tijd gelinkt aan de club uit zijn thuisland en heeft vrijdag zijn krabbel gezet onder een verbintenis voor vijf seizoenen.De transfer van Sané zat er al enige tijd aan te komen en toen er donderdag al foto's van de contractonderteking uitlekten, was het eigenlijk al bekend. Vrijdag is Bayern met de bevestiging naar buiten getreden. Met de deal is naar verluidt een kleine vijftig miljoen euro gemoeid. Zijn verbintenis bij Manchester City liep volgend jaar af.

De 24-jarige buitenspeler maakte in het seizoen 2015/2016 grote indruk bij Schalke 04, dat hem vervolgens voor iets meer dan veertig miljoen euro aan Manchester City verkocht. Bij die club was hij vier jaar lang onderdeel van de selectie. Dit seizoen kwam hij mede door blessureleed weinig aan spelen toe. In de twee seizoenen daarvoor scoorde hij in beide seizoenen tien keer in de Premier League.

Bij Bayern wordt de 21-voudig international met open armen ontvangen, zegt CEO Karl-Heinz Rummenigge. "We zijn heel blij met zijn komst", vertelt de voormalig international. "Leroy is een geweldige speler die zijn kwaliteiten heeft bewezen. Wij hebben bij Bayern graag Duitse spelers in dienst en het aantrekken van Leroy past zodoende in onze visie."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020