Lijnders geniet bij Liverpool: "Onze identiteit is intensiteit"

Lijnders geniet bij Liverpool: "Onze identiteit is intensiteit"

3 juli 2020 – Pepijn Lijnders maakt bij Liverpool schitterende successen van dichtbij mee. De Nederlandse assistent van Jürgen Klopp greep met de topclub vorig seizoen al de Champions League en heeft dit seizoen de felbegeerde Premier League-titel gewonnen. De oefenmeester vertelt in Het Parool over het succes van The Reds.Klopp prees eerder al de rol van Lijnders en de coach heeft met name op het trainingsveld veel invloed. "Het is een van de meest gewaardeerde regels in het voetbal: je speelt zoals je traint. Ik geloof in ontwikkeling en de enige manier waarop spelers zich kunnen ontwikkelen is training, kwaliteitstraining dan. Als je in de wedstrijd de hoogste intensiteit van de spelers eist, kan dat alleen als je elke dag zo traint. Elke minuut van de training moet raak zijn. Zoals wij altijd zeggen: onze identiteit is intensiteit", vertelt de trainer.

Vorig seizoen greep Liverpool de Champions League. Dit seizoen leek de ploeg ondanks dat grote succes nog gemotiveerder in de Premier League. Dat heeft ook Lijnders, die sinds 2015 bij Liverpool werkt en tussendoor nog een onsuccesvolle periode bij NEC beleefde, ook gezien. "Iets dat nooit afgepakt kan worden is de passie en ambitie van winnaars. Als we iets bewezen hebben de afgelopen twee seizoenen dan is het dat we niet per se het beste team willen zijn, nee, we willen het team zijn waar niemand tegen wil spelen. Er is geen club in Europa waar een kampioenschap op dit moment zoveel betekent voor de supporters, de stad en de club."

Het behalen van de Premier League-titel was een enorm succes, weet hij. "De honger om deze prijs te winnen was gigantisch. De club met de grootste historie van Engeland, die na dertig jaar dit presteert ... Maar we zijn nog niet klaar, we zijn bezig om een mystiek verhaal neer te zetten. Ik kan je vertellen: onze instelling voor komend seizoen is dezelfde drang en wil te hebben om prijzen te winnen, alsof we nog nooit een beker gewonnen hebben, alsof we nog nooit dicht in de buurt zijn geweest."

Met het kampioenschap al op zak ging Liverpool donderdag met 4-0 ten onder bij Manchester City.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020