City trakteert kampioen Liverpool op ongenadig hard pak slaag

City trakteert kampioen Liverpool op ongenadig hard pak slaag

2 juli 2020 – Het feestgedruis van Liverpool is ernstig verstoord door Manchester City. De kersvers kampioen kreeg van de onttroonde kampioen een ongenadig hard pak slaag: 4-0. Nadat City bij de opkomst een erehaag vormde voor Liverpool, bracht City het elftal van Jürgen Klopp terug op aarde. Voor Liverpool was dit het eerste duel sinds het binnenhalen van de landstitel.Liverpool, dat net als City op volle oorlogssterkte aan de aftrap verscheen, startte nog hoopgevend. Mohamed Salah trof met een laag schot naar de korte hoek de paal. In die fase waren The Reds ook de betere ploeg, maar kwam City halverwege de eerste helft op voorsprong. Joe Gomez werkte Raheem Sterling in de zestien opzichtig naar de grond en kon scheidsrechter Anthony Taylor niet anders dan een penalty geven. Vanaf de penaltystip maakte Kevin de Bruyne geen fout.

Voor Liverpool werd de eerste helft erger en erger. Het trof een uiterst effectief City, want beide serieuze doelpogingen voor rust leverden een doelpunt op. Balverlies van Georginio Wijnaldum leidde de 2-0 in. City kwam er razendsnel uit, Liverpool kon de gaten achterin niet meer dichtlopen en rondde Sterling af. De derde treffer van City kwam voort uit een mooie combinatie tussen Phil Foden en De Bruyne. De Belg zette Foden na een een-tweetje in kansrijke positie en faalde het twintigjarige Engelse talent niet.

In de tweede helft controleerde City het duel. De thuisploeg gaf Liverpool geen moment het idee dat er nog een comeback in het vat zat. City wist er zelfs nog een vierde te maken. Na twintig minuten in de tweede helft liep Alex Oxlade-Chamberlain een schot van Sterling over de doellijn. De marteling van Liverpool eindigde diep in blessuretijd, waarin City nog een doelpunt afgekeurd zag worden. Voordat Riyad Mahrez scoorde, maakte Foden hands. Voor de pijnlijke avond van Liverpool maakte dat niets meer uit. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020