Werder Bremen nog lang niet verzekerd van handhaving

Werder Bremen nog lang niet verzekerd van handhaving

2 juli 2020 – Davy Klaassen is met Werder Bremen allesbehalve verzekerd van handhaving. In het eerste play-offduel met FC Heidenheim werd er niet gescoord. Werder Bremen eindigde de thuiswedstrijd nog met tien man, omdat Niklas Moisander een rode kaart kreeg. Hij is er in de beslissende return daarom niet bij. Werder bereikte afgelopen weekend op de valreep het duel om promotie/degradatie. Heidenheim mocht ook niet klagen. In de 2. Bundesliga ging het in de laatste speelronde kansloos onderuit tegen Arminia Bielefeld, maar profiteerde Hamburger SV niet en bleef de promotiedroom springlevend. Voor Heidenheim zou het een historische promotie betekenen. Nooit eerder speelde de club in de Bundesliga. Na het eerste duel met Werder is het perspectief onverminderd goed.

Onder moeilijke omstandigheden had Werder het moeilijk met het agressieve spel van de gasten. De thuisploeg had veel de bal, maar Heidenheim hield overtuigend stand. Werder kreeg geen enkele kans, wat ook gold voor Heidenheim. Ook Klaassen kon Werder niet inspireren. De oud-Ajacied moest halverwege de tweede helft naar de kant.

Pas in de slotfase kwam het duel in vervoering. Moisander pakte in de 87ste minuut zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. In de minuten daarna werd het voor beide doelen gevaarlijk. Werder zag de bal net voor de lijn weggewerkt worden en mocht ook Heidenheim ruiken aan een doelpunt. Uiteindelijk bleef het duel steken op een doelpuntloos spel en kan het maandag in de return nog alle kanten op.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020