Atalanta wint ook van Napoli, eindelijk zege Sociedad

Atalanta wint ook van Napoli, eindelijk zege Sociedad

2 juli 2020 – Atalanta heeft ook korte metten gemaakt met Napoli. De club van Marten de Roon en Hans Hateboer legde donderdag de kersvers bekerwinnaar van Italië met 2-0 over de knie. Het tweede doelpunt nam Robin Gosens (op archiefbeeld) voor zijn rekening. De zege brengt Atalanta opnieuw dichterbij de tweede deelname ooit aan de Champions League.Hans Hateboer zat donderdagavond op de bank, De Roon verscheen weer in de basis. Afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Udinese (2-3) waren de rollen juist omgedraaid. Met De Roon op het middenveld werd Atalanta in de eerste helft in toom gehouden door Napoli. Kansen waren er voor beide ploegen nauwelijks. Meest opvallende moment was het uitvallen van Napoli-keeper David Ospina. 

Na rust kwam Atalanta meteen los. Met het hoofd brak Mario Pasalic de ban. Niet veel later verdubbelde Gosens de voorsprong voor de thuisploeg. De Duitser met een Nederlands paspoort kreeg de bal van Rafael Toloi met het nodige fortuin in zijn voeten. Gosens maalde er niet minder om en haalde doeltreffend uit.

In het restant probeerde Napoli het nog wel. Gennaro Gattuso bracht onder meer Hirving Lozano en Arek Milik binnen de lijnen. Het mocht weinig baten. Voor Napoli bleef het bij een gevaarlijk moment van Fabian Ruiz en een afgekeurd doelpunt van Milik.

Real Sociedad - Espanyol 2-1
Real Sociedad haalt opgelucht adem. De Basken, die voor de coronastop nog afstevenden op de Champions League, hadden na de hervatting nog niet een keer gewonnen. Sociedad verloor zelfs de laatste vier wedstrijden. Tegen Espanyol zag het er opnieuw niet goed uit. Willian José dacht in de openingsfase de score te openen voor de thuisploeg, maar werd de goal afgekeurd door de VAR. Direct daarna was het via David Lopez wel raak voor Espanyol. In de tweede helft kwam alles toch nog goed voor de gastheren. Met invaller Martin Ødegaard binnen de lijnen boog Sociedad de achterstand om. José nam de gelijkmaker voor zijn rekening en groeide Alexander Isak in de slotfase uit tot matchwinner.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020